preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Likovni natječaji

VIDEONAJAVA KNJIGA

Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga – učeničke radove


Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga – učeničke radove. Prijavljeni videoradovi mogu predstavljati bilo koju knjigu bilo kojeg autora. Prijave se primaju do 1. veljače 2020. godine.

U Akcijskom planu Nacionalne strategije poticanja čitanja za 2019. godinu, usvojene 2017. godine s ciljem doprinosa razvoju kulture čitanja i omogućavanja što većem broju pripadnika hrvatskog društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem, u općem cilju: Razvijati čitalačku pismenost i poticati čitatelja na aktivno i kritičko čitanje, specifičnom cilju: 2.1. Razvoj čitalačke pismenosti djece i mladih, nalazi se i mjera/aktivnost: Objava javnog poziva osnovnim i srednjim školama za izradu videonajave književnog djela po izboru (book trailera).

Na Javni poziv mogu se prijaviti isključivo osnovne i srednje škole s videoradovima svojih učenika javno dostupnima putem mrežnih servisa (Vimeo, YouTube i sl.).

Prijavljeni videoradovi mogu predstavljati bilo koju knjigu bilo kojeg autora i smiju trajati najviše 3 minute.

Radovi se prijavljuju u dvije kategorije:
• Videoradovi učenika osnovnih škola
• Videoradovi učenika srednjih škola.

Škola može poslati neograničen broj videoradova svojih učenika.

Tekst Poziva i informacije o prijavi dostupne su na poveznici:
https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=23685
  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Zanetti  datum: 17. 12. 2019. 15:23

Nacrtaj svemir iz svojih snova!

Želiš li da lansirani satelit iz sustava Galileo(link is external) nosi tvoje ime? Sve što trebaš je izraziti svoju kreativnost uz pomoć bilo kojeg alata za crtanje, slikanje ili bojanje.

 

Sve što trebaš učiniti kako bi sudjelovao/la u natjecanju jest nacrtati sliku onoga što ti prvo padne na pamet kada razmišljaš o svemiru. To mogu biti zvijezde, rakete, planeti, sateliti, pa čak i iz vanzemaljci! Pusti mašti na volju i nacrtaj sliku onoga što vidiš kada sanjaš o svemiru.

Izrazi svoju individualnost i kreativnost! Upotrijebi bilo koji alat za crtanje, slikanje ili bojanje kao što su kistovi, olovke, flomasteri, šljokice i ljepilo. Ako barataš digitalnim vještinama, slobodno upotrijebi svoje računalo ili mobilnu aplikaciju kako bi napravio/la 3D crtež. Odabir tehnike tijekom izrade tvojeg umjetničkog djela ovisi samo o tebi.

Predajte svoj crtež nastavnici Likovne kulture Nikolini Zanetti do 20.siječnja

Imaj na umu da možeš poslati samo jedan crtež pa odaberi onaj koji ti se najviše sviđa.

Pošalji svoje umjetničko djelo između 14. studenoga 2019. i 20. siječnja 2020.

Nacionalni žiri odabrat će pobjednički crtež.

Sretan pobjednik bit će pozvan na svečanost dodjele nagrada koja će uključivati dodjelu nagrada i konferenciju za novinare organizirane u Zagrebu. Nacionalni pobjednik bit će pozvan na svečanu dodjelu, zajedno s jednim roditeljem gdje će mu/joj se dodijeliti glavna nagrada – jedan od tri satelita Galileo nosit će njegovo ili njezino ime! Primit će i certifikat i pehar.

Imaš pravo sudjelovati na natjecanju ako živiš u Hrvatskoj, Norveškoj ili Švicarskoj i ako si rođen/a između 2008. i 2013.

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Zanetti  datum: 17. 12. 2019. 15:18

RADOST SLIKANJA UZ GLAZBU

Početkom svake školske godine Hrvatska glazbena mladež raspisuje natječaj za najuspješnije likovno ostvarenje inspirirano slušanjem glazbe Ludwiga van Beethovena, jednoga od najvećih skladatelja svih vremena.
Svoje glazbene impresije učenici mogu izraziti u svim željenim likovnim i grafičkim tehnikama, veličinama i materijalima. Preporučamo voditeljima da prije pristupanja natječaju učenike upoznaju s prvim desetljećima 19. stoljeća, iznimno zanimljivim razdobljem, u kojem se – zahvaljujući Beethovenu – postupno počeo mijenjati pristup stvaranju glazbenog djela.

Radove za natječaj moguće je donijeti ili poslati najkasnije do: 3. travnja 2020. nastavnici N.Zanetti

 

UVJETI NATJEČAJA:
Na natječaj svoje likovne radove mogu poslati svi polaznici vrtića te učenici osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske;

  1. Svako dijete, svaki učenik može se natjecati s jednim likovnim djelom;
  2. Radovi mogu biti realizirani u svim likovnim i grafičkim tehnikama;
  3. Na poleđini rada potrebno je napisati: ime i prezime učenika autora, razred koji pohađa, ime vrtića/škole, grad, adresu i broj telefona škole, ime i prezime odgajatelja/nastavnika – mentora, skladatelja i naziv glazbenog djela koje se slušalo.
  4. Ako je rad izveden u materijalu na kojem nije moguće upisati ove podatke, potrebno ih je priložiti na listu papira formata A4.
  5. Tablicu pronađite na: www.hgm.hr.
  6. Djela koja ne odgovaraju glazbenoj temi natječaja, kao i ona bez traženih podataka, neće moći sudjelovati na natječaju.

Tablica:

Ime i prezime učenika - autora:

Razred:

Ime škole:

Grad i adresa škole:

Broj telefona škole:

Ime i prezime nastavnika – mentora:

Kompozitor:

Naziv glazbenog djela:

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Zanetti  datum: 17. 12. 2019. 15:11

LIDICE 2020.

8. Međunarodna izložba dječje likovne umjetnosti Lidice 2020. posvećena je temi: KRAJOLIK

Generalna skupština UN-a proglasila je 2020. međunarodnom godinom zdravlja biljaka. „Zdrave biljke su važne za život na Zemlji, za pravilno funkcioniranje ekosustava i za sigurnost hrane. Štetnici i bolesti biljaka oštećuju usjeve, smanjujući dostupnost hrane i povećavajući troškove proizvodnje hrane. Pomažu održavanju zdravog okoliša, šuma, biološke raznolikosti i prevladavanju klimatskih promjena. Zdrave biljke podržavaju borbu protiv gladi, siromaštva i neuhranjenosti. Biljke, velike i male, pripadaju krajoliku jednako kao što krajolik pripada čovjeku od davnina.“

Teme za nadahnuće:

Život biljaka i drveća
Raznolikost krajolika
Krajolik i dom
Krajolik pod utjecajem ljudske aktivnosti
Duh krajolika - njegovo raspoloženje, mirisi, zvukovi
Arhitektura i krajolik
Životinje u krajoliku
Horizonti (obzori)

ROK:       20.12.2019.
 

Više o natječaju na linku:  
http://www.hsmuzej.hr/hr/aktualnosti/lidice-2020/

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Zanetti  datum: 19. 11. 2019. 21:12

Likovni, literarni i foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice 2019/2020 Vijest ima dokument u privitku

Hrvatska vatrogasna zajednica u skladu s Programom informativno-promidžbene i nakladničke aktivnosti u 2020. godini raspisuje u školskoj godini 2019/2020. likovni, literarni i foto natječaj, a sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti u zaštiti od požara.

Predaja radova: do 25.2.2020.

Više na linku:

http://www.hvz.hr/vijesti/hrvatska-vatrogasna-zajednica/likovni,-literarni-i-foto-natje%C4%8Daj-hrvatske-vatrogasne-zajednice-2019-2020

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Zanetti  datum: 11. 11. 2019. 16:55

Likovno-literarn natječaj

Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Orašje – Bjelovar – Zagreb na temu „Jezik – riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost “, kojeg su inicijatori i organizatori Ankica i Ante Karačić,  raspisuje se za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu iz Hrvatske u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole ( iz Njemačke do 12. razreda). Izložba likovnih i literarnih radova hrvatskih učenika iz cijeloga svijeta održat će se u Njemačkoj, Hrvatskoj i BiH pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika.

Kategorija likovnih radova

Tehnika: kombinirana tehnika, kolaž, tuš, flomaster…..

Format: A4

Rok prijave: 15. veljače 2020. godineViše o natječaju na linku: 

https://matis.hr/natjecaji/raspisan-novi-likovno-literarni-natjecaj-za-hrvatsku-djecu-iz-svijeta/

  :: opširnije :: 


objavio: Nikolina Zanetti  datum: 11. 11. 2019. 16:52
 


Tražilica
e-Dnevnik


Kontakti


Raspored zvona


micro:bit


Dabar


Korisni linkovi


Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 9. 11. 2019.

Ukupno: 21152
Ovaj mjesec: 4156
Ovaj tjedan: 97
Danas: 97
preskoči na navigaciju