preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
O školi

„Škola bi trebala biti

najbolja zabava u gradu“

                        Peter Kline

 

 Ove  godine našu školu polazi  632 učenika u 38 razrednih odjela, 22 odjela u razrednoj nastavi i 16 u predmetnoj nastavi. Od ove školske godine prvi puta u školi uveden je i jedan razredni odjel produženog boravka za učenike prvog i drugog razreda.

Nastava se provodi u matičnoj školi u Pakracu u jednoj smjeni i 3 područne škole . U PŠ Prekopakra učenici polaze nastavu u čistim razrednim odjelima, a nastava se odvija u dvije smjene. U PŠ Donja Obrijež nastava je organizirana za dva kombinirana razredna odjela prvog i četvrtog i drugog i trećeg razreda. U PŠ Badljevina uz dva čista razredna odjela postoji i jedan kombinirani odjel prvog i drugog razreda.

O učenicima i školskom okruženju brine 81 djelatnik: 23 učitelja razredne nastave, 33 učitelja predmetne nastave, defektologinja, psihologinja, pedagoginja, knjižničarka, tajnica, računovotkinja, 18 djelatnika tehničke službe te ravnateljica. Svi zajedno brinu, ne samo o ljepoti školskog prostora, već i o ljepoti ozračja koje vlada u školi. Iz godine u godinu nastojimo poboljšavati izgled i opremljenost škole tako da bude ugodno mjesto rada u koje se s radošću dolazi.

Ativno učenje, stvaranje okružja u kojem se učenici susreću s prirodom, njegovanje rada rukama, osluškivanje učeničkih potreba i interesa, briga o učenicima koji mogu i žele više, naši su prioriteti. To ostvarujemo integriranom nastavom, razrednim projektima  i dva velika školska projekta Školski vrt i Dječje poduzetništvo sa Sajmom dječjeg poduzetništva. Učenicima koji mogu i žele više nudimo obogaćeni program aktivnosti kojima potičemo njihove talente, vještine i interese u bavljenju različitim aktivnostima.

Provedbom Erasmus + projekta Učimo, stvaramo, napredujemo i suradnjom sa školom u Pragu jačamo i europsku dimenziju naše škole  tragajući i pronalazeći suvremene i današnjim učenicima primjenjive načine rada.

Svake školske godine učenici sudjeluju na svim natjecanjima  znanja i sposobnosti koje organizira Agencija za odgoj i obrazovanje te ostvaruju i iznimnu uspješnost .

Škola je dio našega grada i dio šire zajednice te je širom otvorila vrata suradnje s ostalim ustanovama u gradu i tako stvorila mnoga partnerstva. Svojim programima i aktivnostima nastojimo oplemeniti  i obogatiti  život zajednice u kojoj djelujemo. Ove godine svečano obilježavamo 140 godina od otvaranja prve javne škole u Pakracu te 50.godišnjice rada naše škole u zgradi u kojoj i danas djeluje, nasljednice svih pakračkih škola.

 Cilj nam je da naša škola bude škola koju svi volimo, škola u kojoj nema neuspjeha, koju će svako dijete napustiti s prepoznatim i razvijenim sposobnostima, vještinama i talentima koji će im omogućiti uspješan nastavak školovanja.

 Svojim radom, entuzijazmom i ljubavlju nastojimo stvarati  školu kao mjesto učenja, druženja i zabave.

 

Ravnateljica:

mr. Sanja Delač
Tražilica
e-Dnevnik


Kontakti


Raspored zvona


Oglasna ploča

Kalendar
« Listopad 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Koliko je sati?


micro:bit


Dabar


Korisni linkovi
LINO VIŠEBOJAC
 • LINO

Dnevni tisak

Za roditelje i učenike

Časopisi
 • BUG
 • Drvo znanja

UčilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 31. 1. 2014.

Ukupno: 294913
Ovaj mjesec: 6251
Ovaj tjedan: 2237
Danas: 141
preskoči na navigaciju